márc 29

A Föld Órája akció a WWF nemzetközi természetvédő szervezet világméretű kezdeményezése, melynek célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása. Március 29-én 20:00 és 21:00 óra között emberek milliói kapcsolják le a villanyt otthonukban vagy munkahelyükön, amivel felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás fontosságának a kezelésére. Este nyolc órakor egy órára kialszanak a fények Torontóban, Bangkokban, Koppenhágában, Tel Avivban és a világ számos más városában, többek között Pécsett is.

Earth Hour - A Föld Órája

Az Earth Hour (A Föld Órája) elnevezésű nemzetközi WWF akció rávilágít arra, hogy egy egyszerű lépéssel is jelentős csökkenés érhető el az üvegházhatású gázok kibocsátásában. A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet célja a klímaváltozás hatásainak enyhítése mellett a biológiai sokféleség megőrzése, a környezeti szennyezések csökkentése és a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatának elősegítése. 2007-ben, amikor a WWF Sydney-ben először megszervezte a Föld Órája akciót, 2,2 millió ember kapcsolta le a villanyt egy órára. A város energiafogyasztása aznap 10,2 százalékkal volt alacsonyabb az átlagosnál.
 
Az akció nemcsak az energiatakarékosság, hanem a fényszennyezés illusztrálásának szempontjából is nagyon látványos. A közvilágítás kikapcsolása idején derült idő esetén a nagyobb városokban is végre újból láthatóvá válik a csillagos égbolt.
 
A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa Program 2008-as éve a környezet- és egészségkultúra jegyében zajlik, ezért a közel 300 regisztrált várost követően a magyar városok közül elsőként Pécs csatlakozott az akcióhoz. Az E-on méréseinek köszönhetően a megtakarítás mértéke pontosan meghatározható lesz, így megtudhatjuk, hogy városunk mennyivel járult hozzá a Föld Órája akció sikeréhez.
 
A Föld Órája weboldalán, a www.earthour.org oldalon már több mint 160 ezren regisztráltak, és jelezték, hogy szeretnének részt venni az akcióban.
 
Szombat este 20:00 és 21:00 óra között oltsd le a villanyt, kapcsold ki a televíziót!
 
Hírforrás: Komlós Attila a PÉCS2010 Menedzsment Központ és a Városháza sajtóanyaga alapján 

SeoNyár2008

2 hozzászólás to “A Föld Órája – Csatlakozz Te is!”

  1. DjZoNe blogol szerint:

    Ma este fél kilenckor villanyt le! A föld órája….

    Mint látjátok, a blogom is csatlakozott a föld órája nevű kezdeményezéshez, ezért sötétre váltott, hogy még feltűnőbb legyen a dolog.
    Egy felhívást intézek hozzátok a lenti videón szóban is.
    Földórája felhívás DjZoNetól DjZoN…

  2. Blogsuli szerint:

    Átnéztem oldaladra, s bízom benne, hogy hasznos lesz a felhívás!

    Bár ma épp azon tűnődtem néhány „elsötétülő” oldalnál, hogy egy cikkben olvastam pár hónapja, hogy mi történne, ha a Google feketére váltaná a nyitólapját? Nos, – óránként 2 fa értékének megfelelő többlet energiát fogyasztana. (Bár lehet, hogy a mérőszám nem óránkénti…) Tudom, ha a blogod is hasonló nézettségű lesz, mint a kereső, akkor ráérsz ezzel a gondolattal foglalkozni, – addig pedig ez a figyelemfelkeltésed lehet, hogy most épp hasznosabb…

    Sok sikert a Föld Órája programhoz/programnak!

Szólj hozzá!

preload preload preload