nov 25

Az ismert kirakós játék, vagy kocka játék mintájára a Netmester Produkció a megvalósult webes munkái közül hatnak nyitóoldalát helyezte el a kockák lapjain. Az alapot 20 db fa kocka biztosította, amelyekre megfelelő sorrendben kerültek elhelyezésre a weboldal méretarányos képeinek egyenlő méretű darabjai.

A játék gyakorlati érdekességét az Art-Study Kiállításon (Pécs) tapasztaltuk, ugyanis a felnőtt látogatók részére a kockák, mint PR, illetve marketingkommunikációs eszközként szolgáltak, de ez a korosztály is meg-megpróbálkozott az ábrák összerakásában, addig az ifjabbak számára elsődlegesen a játék funkció dominált.

 Kocka játék

Kreatív kocka játék

 Fotó: Székely László

Számunkra meglepetést azonban a kirakási folyamat sokszínűsége okozott. Általános felnőtt gondolkodási gyakorlat, hogy a képi minta alapján egy jellegzetes képrészletet választanak a játékosok, és abból kiindulva állítják össze magát  a képet. A legifjabbak között azonban meglepő, hogy nem magát  a képet vették alapul, hanem az internetes böngésző látóképét és a szokásos funkcióelemeiket, mint például az Internet Explorer látóképének bal alsó sarkában szereplő „Kész”, vagy éppen a jobb alsó részben megjelenő „Internet” felirat. Ezek után természetes, hogy a címsor és a fejléc is jelentős szerepet játszott a képek összeállításában.

A hasonló játékok vállalati rendezvények, csoport-tréningek, csapatépítések alkalmával is jól hasznosíthatóak.

A Környezet-informatika Központ is beszámolt weboldalán a játékról.

Kieg: A „Környezet-informatika Központ” linkjét eltávolítottuk a céloldal megszűnése miatt.

Taggek:
nov 23

Még az Art-Study Kiállításon alkalmaztuk ezt a kirakós játékot, amelynek alapját a Környezet-informatika Központ Balaton ortofotója adta, amelyet CD-nyi méretekre vágtunk, – s tekintettel arra, hogy a bemutató a Netmester Produkció standján volt, így üres CD-borítók hátlapja alá helyeztük, így könnyebbé téve a képek kezelését és a tisztán tartást.

Magunk sem gondoltuk, hogy filléres játékból 4 napi szinte folyamatos elfoglaltságot biztosítunk kicsiknek, nagyoknak és természetesen magunknak is.

A játékot többnyire Weinreich László a Netmester ügyvezetője mutatta be a játékosoknak.

 

Weinreich László, Netmester Produkció

 

 Fotók: Székely László

Székely Éva a Környezet-informatika Központ vezetője egy ifjú játékossal próbálkozik a kép összeállításán.

Székely Éva, Környezet-informatika Központ

További képek! >>

tovább »

Taggek:
nov 11

Befejeződött a 4 napos DekorEgér Kiállítás, ahol közel 50 nevezés érkezett, melyből 34 egér került bemutatásra. A díjazások tekintetében a zsüri összevonta a két kategóriát, vagyis a kreativ megoldásokban – a kinézet szerint megváltoztatott – valamint az új funkciójukban nevezett tárgyakat, és az értékelést korosztályok szerint végezte.    Az összesítés alapján 14 alkotás részesült díjazásban és egy különdíjat is ítélt a zsüri.

 DekorEgér ki a házból… - Egérház

Díjazottak:

Alsó tagozatos összesítés: Polip (Pap Mirjam, Dunaújváros, 2. osztály) Egércsaj a csúcson (Bodor Ákos, Dunaújváros, 2. osztály) Fekete egér (Popják Viktor, Gyönk, Általános és Zeneiskola  4. osztály) Díszes egér (Csicsó Adrián, Gyönk,  Általános és Zeneiskola 4. osztály) Felső tagozatos összesítés: Tolltartó (Vecsei Gábor, Pécs, 5. osztály) Légyott az egérpadon (Kreatív Műhely, Pécs, Éltes Mátyás Ált. Iskola, 5-8 oszt.) Diszfunkcionális akkupunktúrás egér (Glokker Zoltán Olivér, 7. oszt.) Dekoregér (Petrovics Hajnalka, 7. oszt.) Katicabogár (Farkas Fanni, 7. oszt.) Tökfej (Major Tünde, Gyönk, 8. oszt.) Katesz <egérbe épített pendrive, katica burkolattal> (Vecsei Gábor, Pécs, 8. oszt.) Felnőtt: Egérfutam (Keller Andrásné, Gyönk) Maus Chinaicus (Keszthelyi Réka, Pécs) Szenteltvíz-tartó (Glokker Zoltán, Pécs) Különdíj: Kreatív Műhely, Éltes Mátyás Általános Iskola, Pécs

Polip

 DekorEgér

A Netmester Produkció - “Egér háza”

 Gitár és Katica

Fekete egér

További érdekes nevezések: Gitár, Orosz rulett, Eutanázia – avagy mosogatószivacs 230V-ról, Kat-Ica, Boszorkány lepke, Vak(?)ond, X’Mas Pack, Terepeuta, Tojásegér+Egértojás, Egér de Yo-Yo, Egérnehezék…  Az nevezett DekorEgerekről készült fotókból hamarosan kis gyűjteményt jelentetünk meg. Minden pályázónak, a segítőinknek és a támogatóknak, valamint az ExpoCenter Pécs-nek köszönetet mondunk az „egér-verseny” létrejöttéért. – Köszönjük!

Légyott az egérpadon! :-)

Tolltartó és M6 :-) Autópálya

Maus Chinaicus, Orosz rulett, Katica

Katesz (USB, pendrive)

Fotó: Köszönet a Székely-Kiadónak és a Környezet-informatika Központnak!

Taggek:
okt 30

Egy korábbi bejegyzésben, a DekorEgér – a nagy egérfogó oldalunkon "hírbe hoztuk" a pécsi ART-STUDY Művészeti Kiállítás, Vásár-és Konferenciát. Írtunk az Art-Study céljáról, filozófiárájáról. Pécs méltán ismert, mondhatni híres kulturális életéről, számos eseményéről, az itt folyó kulturális oktatás minőségéről, – s természetesen a kulturipar minőségi szereplőíről. Érdekes kezdeményezés a Művészeti Kiállítás-és Konferencia, mert a kultúrának is kell némi hírverés, s egyre inkább válik szükségessé a minőségi rendezvények mellett a minőségi kultúrát képviselők ismertségének fenntartása. A kiállítás programjai között szerepel művészetoktatási konferencia, táncművészeti oktatás bemutatása, művészeti iskolák bemutatkozásai, kézműves foglalkozás, Márkus Színház bemutatója… Az Art-Study programja elérhető: itt.

Kreatív játék, CD-mozaik

 

seonyár2008

Taggek:
okt 27

Kreatív pályázatot indított a pécsi Netmester Produkció az Art-Study Művészeti Kiállítás, Vásár, Oktatás és Konferencia (Pécs) kiegészítő rendezvényeként. Olyan kreatív és megvalósult ötleteket és alkalmazásokat várnak, amelyek a hétköznapi informatikai világunkban alkalmazott számítógép kiegészítők közül a feleslegessé vált egerek (mouse) újszerű felhasználását, alkalmazását segíti elő rekreálás, illetve redizájn útján. Bizony előfordul, hogy miközben számítógépünk előtt ülünk, elgondolkodunk azon, hogy ezt a kis szürke „izét”, az egeret, hogyan tudnánk kicsit személyesebbé tenni? Talán éppen kis fülecskéket képzelünk egerünkre, hogy megszemélyesedjen, vagy éppen pirosra festenénk apró pettyekkel, de lehet, hogy egyszerűen kavicsként gondolunk e hétköznapi tárgyra. S ha már lejárt szolgálata egerünknek, haszontalanul hever egy sarokban s várja az újrahasznosítás lehetőségét! Hát itt az idő! Eressze szabadra fantáziáját, s kidobásra ítél kis ketyeréjét öltöztesse új ruhába! A pályázati felhívás a www.netmester.hu/dekoreger címen érhető el. Pályázati infó vonal: E-mail: netmester (@) netmester.hu

A már megvalósult kiálltás része

Kieg.: 2007.11.07. A Blikk mai számában híranyag jelent meg a DekorEgér- a nagy egérfogó pályázatról. A cikk képét itt is megjelenítjük.

Blikk híranyag

További egerek a mEgérte – Eredményhirdetés írásunkban! (2007.11.11.)

Taggek:
okt 25

P á l y á z a t i  f e l h í v á s Az Art-Study Művészeti Kiállítás, Vásár, Oktatás és Konferencia (Pécs, 2007. november 8-11.) kiegészítő rendezvényeként a Netmester Produkció szervezésében meghirdetésre kerül a DekorEgér – a nagy egérfogó elnevezésű kreatív pályázat.Olyan kreatív és megvalósult ötleteket és alkalmazásokat várjuk, amelyek a hétköznapi informatikai világunkban alkalmazott számítógép kiegészítők közül a feleslegessé vált egerek (mouse) újszerű felhasználását, alkalmazását segíti elő rekreálás, illetve redizájn útján.Pályázati példák: Újszerű felhasználási lehetőség: pl.: levélnehezék, Különböző kreatív megoldások útján redizájn: pl.: dekopázs, festés,  szórópisztoly stb. alkalmazással különleges művészi értékek létrehozása. Pályázati kategóriák: 1. Rekreálás 2. Redizájn Pályázati csoportok: 1. Általános iskolás korosztály 1-4. osztály 2. Általános iskolás korosztály 5-6. osztály 3. Általános iskolás korosztály 7-8. osztály 4. Középiskolás korosztály 5. Felnőtt korosztály (18 év felett) Pályázni lehet a pályázó adatait tartalmazó és pályázati tárgyanként elküldött E-mail üzenetben, amelyet a netmester(kukac)netmester.hu címre várunk. A jelentkezéseket visszaigazoljuk! A pályaművek a Netmester Produkció (7621, Pécs, Fürdő u. 1. Tel: 06-72/332-332) irodájában 2007. november 6-án 16.00 óráig,- illetve postai úton DekorEgér – a nagy egérfogó – Netmester Produkció 7601 Pécs, Pf.: 123 címre eljuttatva adhatóak le  úgy, hogy a küldemény november 6-ig beérkezzen! A beérkezett pályázati alkotásokat az Art-Study Művészeti Kiállítás és Vásár zsűrije értékeli, és a legsikeresebbeket a Kiállítás ideje alatt bemutatja, így az alkotások a kiállításon megtekinthetőek.A pályázat eredményhirdetése: 2007. november 10-én 13.00 óra, Art-Study Művészeti Kiállítás és Vásár (7632 Pécs, Megyeri út 72.)

seonyár2008

Taggek:
preload preload preload