dec 11

Bizony nevezzük nevén a dolgot, hősünk mulasztott. Ez alkalommal tényleg mulasztott. A város tudásbázisául fenntartott központjából kikölcsönzött könyvek kölcsönzési időn túli visszaviteléért kötetenként és naponként bírságot, – na jó, szép szóval késedelmi díjat – kellett fizetnie. A szabály, az szabály… Ezt tudta hősünk is, minden kötet után vállalta a kölcsönzési morált javítani célzó tételek kiegyenlítését, – így kérte is a számlát.

A végösszeg azonban az előzetes kalkulációhoz képest túlszámlázást mutatott.  (- Vélte.) Az eltérés oka a közötte és a központ közötti komunnikáció alapját képező elektronikus levél, a generált e-mail kiküldésének 30 Ft-os (bruttó 30 Ft!) tétele.
A szabály, az szabály.
A rend(szer) pedig lelke mindennek…

Tudásközpont fizetett költségek

Tudásközpont, számla

Taggek:
szept 19

Pécs, 2008.09.25. 16.00

  "Célunk, hogy közös erőbedobással elérjük mindazt, amiről eddig csak álmodtunk.  Egy pillanat, mely az életed részévé válva a jövőben hatalmas jelentőséggel bír. Egy pillanat, mely mindenkinek örömet szerez, miközben kellemes érzés melengeti a szíveket. Egy pillanat, mikor együtt lehetsz azokkal, akiket szeretsz, akik a közös cél érdekében összefognak, hogy felnyissák a nyilvánosság monotonitástól fáradt szemét és felhívják a figyelmet erre a rendkívüli alkalomra. Egy pillanat, melyre visszagondolva büszkeséggel tölt el a tudat, hogy ott voltál. E nemes cél érdekében miért ne kerülhetnél te is a figyelem központjába? Tiéd a döntés hatalma, hogy mellette vagy, vagy ellene. Te is tehetsz érte, hogy ez a pillanat örökké tartson! Hívd el rokonodat, barátodat, ismerősödet, hogy ő is részese legyen ennek a megismételhetetlen pillanatnak! 

2008. szeptember 25-én, csütörtökön markolj fel egy Pécsi Hetet, Univ Pécset, Európa Pénteket, CETLI-t (PTE Babits M. Gimnázium diáklapja)  vagy egy Pont Mostot, és 16:00-kor állj be a Pécs, Fürdő utca 1-es kapualjtól kígyózó sorba. Első dudaszóra nyissd szét újságod és kezdj heves olvasásba, második dudaszóra csukd össze újságod és hagyd el a helyszínt."

A Flashmob Pécs egyben a Pécsi Reklámhét kiegészítő eseménye!

Taggek:
ápr 12

Tegnap startolt a 0411.hu, és egyben az I. Nemzetközi Kortárs-Irodalmi Fesztivál weboldala és blogja.

Az oldal alapját az idei Költészet Napjára időzített Fesztivál adja, mely Pécsett, egy fergetes utcai irodalmi katarzisban valósult meg. Történt, hogy a szervezők az igen neves és sokrétű művész-alkotó „bagázst” a szokásos színpadi és beszélgetős környezetből egy frekventált belvárosi szabadtéri helyszínre koncentrálták.
Első benyomásként is meglepetés, hogy a péntek koradélutánra időzített eseményen jelentős és folyamatosan növekvő érdeklődés mutatkozott a költészeti alkotások iránt.

A délutáni eseményt követően este 8-tól kb. fél 1-ig az Ifjúsági Ház adott otthont a rendezvény folytatásának. A program igen változatos, és egy „kicsit másabb volt”, mint az eddigiek.  A reggeli ébredés, amolyan kulturális másnaposságot eredményezett az igen „velős”, és minőségi kultúrális kínálat után. A szervezők előtt tisztelegve egy megjegyzés: Ez a csapat méltán érdemelte ki a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa felvezető eseményének címét, s minden bizonnyal a jövőben is hasonló, színvonalas program várható a lelkes szakmai csapattól.

Még a rendezvény alatt felvetődött a szervezők és a vendégek részéről a folytatás gondolata, s így talán már jövőre megvalósulhat a II. Nemzetközi Kortárs-Irodalmi Fesztivál. A szervezőkön, az irodalmárokon és a jelenlegi támogatókon ez már biztos nem múlik, már csak az érdeklődés fokozása a feladat.

 

Taggek:
ápr 09

A napokban indult weboldalon Balogh Robert tollából olvasható: "A 04.11. I. Nemzetközi Kortárs-Irodalmi Fesztivál az utca emberét éppúgy megszólítani igyekszik, mint az elitkultúrára nyitott műélvezőt, helyi, fiatal, országos hírű és nemzetközileg jegyzett művészek felvonultatásával, s a tervek szerint maradandó nyomot (többnyelvű antológia és weboldal) is hagy maga után."

0411

 

A rendezvény kampánycíme a Literális Ingyenkonyha is sejtet már valamit, de érdemes a Költészet napi programot előre átolvasni. Akár a Blogsuli.hu alcímét is használhatták volna: fogyasztható minőségben – fogyasztható mennyiségben 🙂 .
A rendezvény weboldala: 04.11.hu

A rendezvény létrejöttét a Blogsuli.hu házigazdája, a Netmester Produkció is segítette. 

Ez a hír is csatlakozott a Blogsuli.hu seonyár2008 próbálkozásához!

 

Taggek:
febr 09

Hősünk minap autobusszal kívánt utazni, s így is tette. A közeli buszmegállóban és a realitás talaján állva, egy pár hete kiépített csilli-villi ketyere megszólalt. Még 1 perc, s az XYZ számú autóbusz megérkezik, az előző megállót már elhagyta. S lám, már látni is a jármű elejét, s már itt is van.
Ez igen! Szolgálunk, s jövünk rendelkezésére! Hősünk nem egy busszal járó fajta, így bérletet is ritkán vált. Éppen ezért, – mivel a rendet és rendszert tiszteli, nevezhetnénk tudatos fogyasztó fajtának. Az első ajtón szállt fel, hogy jegyet válthasson. Előkészítette az éppen elégséges aprót, majd jegyet kért a gépkocsivezetőtől. És válasz nélkül nem maradt vásárlása: – Miért nem a buszmegállóban lévő újságosnál váltotta meg jegyét? Tudja, hogy majd 25-%al olcsóbb!  
Ilyen nincs! Ilyen nincs, és mégis van! – gondolta. Mégis mozog a szolgáltatói állóvíz? Van még, ki a vevőt ilyetén módon tiszteli?
Hát van!

tovább »

jan 30

El Lobo – a pályatárs meghívót küldött egy érdekes kultúripari lobbira. Nevezhetném kisérletnek is, – ám annál kicsit több a dolog! A gondolkodás lényege, hogy írjak öt (se több, se kevesebb) a 2007-ben általam olvasott és fontosnak talált könyvről. Az ilyetén mémek terjedését, és ezek vizsgálatát BDK kezdeményezte. – Igazi kultúr-küldetés, nemde?! Nosza, mém-re magyar! Én mémek, te mémsz, ő mém…

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
… s talán már akad felnőtt, aki megérti, hogy ez milyen rettentően fontos!
Chris Van Allsburg: Mikulás-Expressz (The Polar Express)
… mert bár lassan megöregszem, de még mindig hallom a csengőszót, és hallják mindazok, akik igazán hisznek a Mikulásban.
Dr. Szeles Péter: Image és arculat
… még mindig gyakran átlapozom, mert valamikor ez a könyv „fertőzött” meg!
Balogh Robert: Elveszett
… merném nem dícsérni! – Robi pedig jó fej!
Nácsa János: Kispapa születik
… mert az ilyen könyvre is szükség van, s Jani is jó fej!

… és amit csak kutatunk, de előbb-utóbb elolvasom:
Szabó Ferenc: Hol a pénz az interneten?   🙂

A meghívottak:
Székely László – Székely Éva
Balogh Robert (ha elkészül a blogja)

 

Taggek:
jan 25

Bognár László (El Lobo) meghívására Kultúr-kapitalisták, kizsákmányolásra fel! címmel jelent meg egy gondolatmenet a Blog Pécs-en:

"A minap barátaimmal ötleteltünk Pécs kulturális életéről, a rendezvényekről, eseményekről, a lehetőségekről, s magáról a létről, a kulturális élettérről.

Fura kettősség uralta a gondolatok menetét. Egyrészről számos gondolat és ötlet merült fel, kicsiny városunk tömeg- és elit kultúrája területén történő megújhodására, másrészről ellenpéldaként szinte mindig tudtunk említeni olyan esetet, amikor egy ismerősünk, vagy az ismerős ismerőse járt úgy, ahogy az egyszeri ember. …." Folytatás: Kultúr-kapitalisták… (Weinreich László)

 seonyár2008

Taggek:
dec 18

A pécsi december 6-i ajándékosztásról képriport összeállítást kaptunk, melyet közzéteszünk.
A pécsi igazi Mikulás írás elérhető a linken.

pecs-mikulas-11.jpg

pecs-mikulas-5.jpg

Fotó: Pécsi Rendezvényszervező Kht.

tovább »

Taggek:
dec 06

Nos, ez alkalommal nem a Mikulást vagy a Télapót, mint személyt szeretnénk középpontba állítani, hanem azt a gondolatiságot, amit a Mikulás-nap jelenthet.

Néhány pécsi vállalkozás, a QX-Impex Kft, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., a Netmester Produkció és az Pécsi Rendezvényszervező Kht. összefogásával közel 450 kisgyermek kapott ajándékcsomagot a Mikulástól. Az ötlet még a pécsi Art-Study Kiállításon merült fel, ahol néhány kiállító,- nomeg a kiállításszervező egy kiemelt és talán a későbbiekben is folytatható Mikulás rendezvényt vázolt. Az ötletet tett követte, s pár nap alatt megszerveződött az a mikro-kampány, amely eredményeként ma Pécs központjában, a Széchenyi téren, az éppen díszítés alatt álló Mindenki Karácsonyfája árnyékában megvalósult az ajándékozás. Az ajándékok célcsoportja elsődlegesen a hátrányos helyzetű, illetve a fogyatékkal élő gyerekek voltak, – de szinte minden kis vendégnek sikerület ajándékot osztani a felajánlások számának köszönhetően.

Mikulás Pécsett

 

Fotó: Hardi András – Forrás: PécsiNapilap képgalériája
(További képek: ott!)

Ami viszont egyáltalán nem szokványos, hogy a támogatók segítségük megemlítését nem kérték, – a cél érdekében ezt szívesen – s önzetlenül tették.

A közel 4 órás ajándékosztási kavalkádban a kicsik műsorral, énekekkel, versekkel kedveskedtek a Mikulásnak, aki igyekezetüket minden esetben kis ajándékkal viszonozta.

Lám, nem is olyan nehéz egy kis összefogást elérni a köz érdekében.

A témához kapcsolódó írások:
A PécsiNapilap képes beszámolója 2007.12.06.
A PécsiNapilap írása 2007.12.06.

Pécsi Mikulás:
Pécsi Mikulás, Mikulásblog
Pécsi Mikulás
Pécsi Mikulás Facebook oldal

Taggek:
nov 23

A Dekor-Egér – a nagy egérfogó pályázatunkon beszámoltunk támogatónk a Környezet-inforrmatika Központ „Terepeuta” pályázaton kivüli tárgyáról, de a képanyag csatolása elmaradt.

Terepeuta - ortofotó felhasználásával

A Terepeuta egér a két vállalkozás a KIK és a Netmester Produkció közös kreálmánya, ami a gyakorlatban úgy valósult meg, hogy a KIK Pécs ortofotó térképének két részletét felhasználva dekopázs technikával egyrészről egy egérpad került megszemélyesítésre, majd az „egér” azonos technikával burkolásra került. Így egymásra helyezve a két tárgy szinte egybeolvad, s még az egér „farokrésze” is egy ívelt útszakaszra emlékeztet.

Terepeuta 2.

A DekorEgér Kiállítás az Art-Study Kiállítás (Pécs) rendezvény kiegészítő eseményeként került megrendezésre!

Taggek:
preload preload preload