aug 08

Keresek az 1950-es. 1960-es, 1970-es, 1980-as évekből pécsi képeslapokat.

  • Különösen Uránváros,
  • Olimpia Étterem
  • Mecsek Áruház

 

Weinreich László
7633 Pécs, Páfrány u. 1.

 

Taggek:
okt 08

A BlogPécs és a PécsReklám Reklámhét 2009 egyik eseménye. Talán érdekes, talán érdemes:

Gyere 2009. október 13.-án 14.30-ra Pécsett a Cella Septichora Látogató
Központ környékére. Hozz magaddal ablaktisztítót, spricnit, kendőt,
papírtörlőt vagy tisztító alkalmatosságot, – s 14.30-kor az adott
jelre kezdj bele az üvegtető megtisztításába. A második jelre hagyd abba
a munkát, s a hozott eszközökkel együtt távozz a tisztább látvány
élményével!

(A gyülekezéskor ha lehet ne az üvegtető tetején várakozz! )
Erre alkalmasabb a Püspöki Palota átjárója, a Dóm Múzeum előtti tér, vagy a
Kioszk környéke!) – Ha úgy gondolod, hogy más is szívesen venne részt
a városkép javításában, értesítsd!)

Taggek:
okt 08

Erre gondoltam ma délután, amikor a pécsi Uránia Mozi előtti téren, nomeg az utca másik oldalán fehér, talán festőruhába öltözött fiatalok rohangáltak, kezüket csapkodva, meg búgva, mint valami madarak. A mozi bejáratánál a plakát, – CinePécs. Aha! Megvan! Galambok ezek a valamik, s elhozták a CinePécs Filmfesztivál hírét, ami e hétvégén lesz városunkban. Igen, ezek bizony galambok! Lehetnek vándorgalambok, akik most mozizni jöttek, de lehetnek a pécsi Széchenyi tér ismert jellegzetes galambjai, – de akár jómadarak is lehetnek, – egy a lényeg, minden kétséget kizáróan elkezdődik a CinePécs.  És jöhet a reklám: Apa kezdődik, kezdődik, kezdődik, kezdőőőődik…. – És ezzel a kis galamos akcióval eggyel növekedett a városunkban megvalósult kedves kis történetek száma. 🙂

 

Taggek:
okt 03

Címszavakban így foglalható össze a 2009. október 12-17. közötti PécsReklám hetének témái, ahol idén minden Pécs körül forog! A hagyományos pécsi reklámesemény, a Reklámhét ez alkalommal a PR-el, a pécsi reklámmal, vagyis Pécs reklámjával foglalkozik, mondhatni átfogóan, de egy kicsit másképp. A szervezők a PR elő eseményeként Légy a hálótársunk! címmel megalakítják a Pécsi Hálózatok Közösségét, mint szellemi műhelyüket, s e gondolatban Szevasz Pécs! Légy a vendégünk! elnevezéssel rendezik a hét kiemelt programját a Cella Septichorában, mely célja a cselekvés – a Pécs2010 EKF, a város és a szereplők érdekkör mentén, egy közös, egymásra épülő érdekközösség életre hívásával. A pécsi középiskolák közül a PTE Babits Mihály és Deák Ferenc Gimnáziumaiban A Reklám érték címmel reklám-elmélkedések lesznek a Junior Achievement Magyarország szervezésében.

A Szevasz Pécs! esemény a szegedi reklámosokkal együttműködve „exportálásra” kerül, s a Made in Szeged meghívására a papucs, a paprika és a szalámi városában is megrendezésre kerül. A PécsReklám részeként PIA-zásra, hívja a Pécsi Internet Akadémia ideiglenes Netkévázójába az internet, a blog- és a webmarketing iránt érdeklődőket. A rendezvényeket színesíti a Virtuális Város, a RetroPécs, a Lakatposta, vagy éppen a Lássunk tisztábban, avagy Mossuk tisztára! gerilla akció. A rendezvények nyitottak, és ingyenesen látogathatóak. A PécsReklám információs oldala: Blogpécs , Info-tel: 06-30-INFOTEL.

Szevasz Pécs ! PécsReklám, Reklámhét 2009 programja

2009. október 12. 13.30 óra
PécsReklám, a Pécsi Reklámhét Megnyitó
Vendég: dr. Markovich Réka, főtitkár, Magyar Reklámszövetség
Helyszín: PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola
Pécs, dr. Veress Endre u. 15.

 

2009. október 12. 13.30 óra (Zártkörű rendezvény!)
A reklám érték. Beszélgetések középiskolásokkal a reklámról
A Junior Achievement Alapítvány és a Reklámhét koprodukciója
Beszélgetőtársak:
dr. Markovich Réka, főtitkár, MRSZ Weinreich László PécsReklám
Helyszín: PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola
Pécs, dr. Veress Endre u. 15.

tovább »

Taggek:
okt 03

Az Európai Unio Palmer Bizottságának legfontosabb tanácsa az elkövetkező Európai Kulturális Fővárosok rendezőinek: A programokat ne a városlakóknak szervezzétek, hanem velük együtt!

Ebben a szellemben szeretnénk  meghívni a

„Légy a hálótársunk” önszerveződő közösségbe.

A közösségbe azokat várjuk, akik úgy akarnak fejlődni, hogy közben városunkat, – Pécs városát is akarják ötletükkel, javaslatukkal, elképzelésükkel saját hatáskörben megvalósítható cselekedetekkel szolgálni a Várost, – Pécs2010 EKF-en innen is és túl is.

A program keretei:

Helyszín:          Civil Közösségek Háza, 7621 Pécs, Szent István tér 17.
Időpont :          2009. október 5. 17.00 óra
 

A programra invitál a Pécsi Hálózatok Közössége és annak alapító tagjai:
Bognár László (
Bognár Stúdió, Jóljárok.hu), internet marketing tanácsadó, az Első Magyar SEO Verseny győztese,
Héder Sándor, aki másfél évtizede közösségek fejlesztésével, kooperatív stratégiák oktatásával foglakozik (
Forlong),
Weinreich László, (Magyar Áruk Klubja,
Netmester Produkció, Infocsoport.hu), aki másfél évtizede ország- és városmarketinggel, online- és offline marketinggel foglalkozik.

Akik invitálnak, nem tartoznak egyetlen gazdasági vagy politikai érdekcsoporthoz, viszont hiszik, hogy városunk szolgálata annyira komplex kihívás, hogy annak megválaszolásához kollektív bölcsességre és konkrét cselekvésre van szükség. Nem kívánunk sem bírálója, sem konkurense lenni más, városunkat támogató kezdeményezésnek.

Programjainkon nem tervezünk előadásokat, viszont reményeink szerint lesz káosz, értelmes párbeszéd, vidámság!

A programra azok jönnek el, akiknek jönnie kell…

Az önszerveződő közösséget a BlogPécs fogja támogatni, hogy a párbeszéd a virtuális térben és Pécs határain túl is folytatódhasson!

Mások azt mondják gondolkodom rajta, mi azt mondjuk próbáld ki!!!

Taggek:
szept 05

Egy pécsi sétám alkalmával előttem egy idősödö házaspár sétált, kedélyesen beszélgetve,
Beszédük nem hallatszott, csak neszek, – de látszólag érdekes témákról szólt a csevely.
Egy nyugodt, jól hangsúlyozott kérdés-felelet azonban tisztán hallatszott:

– Ki a polgár?
– A polgár az, aki nem csak a saját háza gondját viseli, hanem kicsit a városét is!

Ilyen egyszerű lenne pécsi polgárnak lenni!?

szept 04

A Magyar Posta az ún. személyes Bélyegem sorozat új tagjával a Pécs Bélyegem ívvel jelent meg a mai napon. Az ív 20 különböző, szebbnél szebb pécsi nevezetességet mutat be, s a bélyegekhez tartozó szelvények akár személyes információval, képpel, cégemblémával (logóval) is "személyesebbé" tehetőek. Az ív 1-1 bélyege külön-külön is egy belföldi levél feladásához elegendő díj megfizetésére is alkalmas.

Az ív díszítő szegélye Pécs látnivalóit, illetve pécsi motívumokat jelentet meg, s szerepelteti a Pécs 2010 logót, Európa Kultúrális Fővárosának emblémáját.

A bélyeg szépsége magáért beszél, s a pécsiek szívügyükként, talán a városhoz kötődésük jeleként, kis lokálpatriotizmusból is vásárolhatják, és használhatják e bélyeget, – de céges felhasználásuk is segítheti a spontán városmarketing alakulását, Pécs hírnevének öregbítését. – Nem túlzás a jóslat, mely szerint ez a Bélyegem ív talán a 2009-es év egyik "legszebb bélyege" rang várományosa.   

Taggek:
aug 26

Az idei évben 2009. szeptember 28. és október 3 között kerül megrendezésre a Reklámhét, melynek ismét lesz pécsi eseménysorozata. A program szervezése folymatban van, de hamarosan itt is elérhetővé válik. A tavalyi rendezvény programjai elérhetők a Reklámhét 2008 oldalon. Az előző évi esemény címe "PÉCS 2010 OFF: Kultúrán innen és kultúrán túl"  volt, s idén sem térünk el nagyban a Péccsel összefüggő témáktól.  

Taggek:
aug 20

Nagyon szép bélyegkiadással emlékezett meg a Magyar Posta a Pécsi Püspökség alapításának 1000 éves évfordulójáról.

A bélyegmegjelenéssel összefüggő információt a Posta.hu oldaláról idézzük:

„Az első magyar keresztény uralkodó, Szent István hozta létre a magyar törzsek szövetségéből az egész Kárpát-medencére kiterjedő keresztény magyar államot. Ő szervezte meg a magyar keresztény egyházat, nevéhez fűződik több érsekség és püspökség alapítása is: Esztergom, Pécs, Kalocsa, Erdély, Várad, Veszprém, Győr, Vác, Eger, Csanád. (Forrás: Wikipedia)

1000 éves a Pécsi Püspökség

1000 éves a Pécsi Püspökség bélyegkép

A pécsi egyházmegye az egyetlen magyarországi egyházmegye, amelynek alapítási dátuma is fennmaradt, így pontosan tudni, hogy a királyi akaratot a szentszék mikor szentesítette. Az alapítás Győr várában 1009. augusztus 23-án történt, Azo pápai legátus, ostiai püspök jelenlétében. Ekkor jelölték ki az egyházmegye határait, első püspöke Bonipert lett. Az ezer esztendő története tanúskodik arról, hogy az egyház kultúra- és értékteremtő tevékenysége mellett mindig erőt adott az embereknek a jövő építéséhez is. Az egyházmegye a millenniumra történő felkészülés jegyében egy három éves előkészületi időt hirdetett, amelyet 2006. március 4-én szentmisével nyitottak meg. Azóta több rendezvényre, eseményre és alkalomra került sor, ezek közül a legkiemelkedőbbek: az egyházmegye zászlajának felszentelése, egyházmegyei zarándoklatok, külföldre, hazai és egyházmegyei búcsújáróhelyekre, valamint a székesegyház híres Angster orgonájának teljes felújítása. (Forrás: Pécsi Egyházmegye)

tovább »

preload preload preload