okt 30

Egy korábbi bejegyzésben, a DekorEgér – a nagy egérfogó oldalunkon "hírbe hoztuk" a pécsi ART-STUDY Művészeti Kiállítás, Vásár-és Konferenciát. Írtunk az Art-Study céljáról, filozófiárájáról. Pécs méltán ismert, mondhatni híres kulturális életéről, számos eseményéről, az itt folyó kulturális oktatás minőségéről, – s természetesen a kulturipar minőségi szereplőíről. Érdekes kezdeményezés a Művészeti Kiállítás-és Konferencia, mert a kultúrának is kell némi hírverés, s egyre inkább válik szükségessé a minőségi rendezvények mellett a minőségi kultúrát képviselők ismertségének fenntartása. A kiállítás programjai között szerepel művészetoktatási konferencia, táncművészeti oktatás bemutatása, művészeti iskolák bemutatkozásai, kézműves foglalkozás, Márkus Színház bemutatója… Az Art-Study programja elérhető: itt.

Kreatív játék, CD-mozaik

 

seonyár2008

3 hozzászólás to “ART-STUDY Művészeti Kiállítás, Vásár-és Konferencia”

 1. Részletes tájékoztató jelent meg a Kulturális Kompetencia Központ oldalán az Új Dunántúli Napló hírére hivatkozva. (2007-10-31 09:48:25)

  „Minden egy helyen látható, hallható négy napon át Pécsett, az Expo Centerben november 8-11. között, ami a művészeti oktatással kapcsolatos. Eszközök, módszerek, az eredmények gyakorlati bemutatói. Sőt, ilyen még nem volt! Az országban egyedülálló módon egy nyilvános szakmai előadás-sorozat is beszámol a művészetoktatás aktuális helyzetéről, feladatokról. Itt nem csak a tanárok, a szakemberek, de a szülők, diákok is választ kaphatnak olyan kérdésekre, hogy milyen a magyar iskola és az európai műveltség, miként kell kiválasztani, felismerni a tehetséges gyerekeket, a rajz, a zene, a költészet, a táncművészet milyen szerepet tölt be a fiatalok életében.” – A cikk folytatása a weboldalon.

 2. Ma startolt az Art-Study Kiállítás. A Konferenciáról nem igazán tudunk beszámolni, mert nem vagyunk érintettek az oktatás témában, viszont a kiállítás érdekes. (És nem olyan értelemben, mint az fokhagymával töltött szilva ecetben! 🙂

  Érdekes, mert bár igen szerénynek mondható szakmai kiállítógárda gyűlt össze, – a kínált szolgáltatások és termékek színvonalasak. A kreatív játékok, kreatív oktatási anyagok zseniálisak! Volt, amelyikkel magunk is órákig játsazdoztunk, miközben pár,- alig tizenéves, 20 perc alatt megoldott egy-egy feladatot.

  Egy kicsit szomorú, hogy miközben a szakmai látogatók száma még jóindulattal is gyérnek mondható, addig vállalkozók, szolgáltatók és főként igen kreatív oktatási módszereket átadó kiállítók 4 napon át várják az e téren fejlődni szándékozó pedagógusok, tanárok, óvónők hadát.

  Mert hiszen tanulni mindig érdemes, s ezt kinek is lehetne tudni jobban, mint az érintett célcsoportnak.

 3. Matrac szerint:

  Ez aranyos! 😉

Szólj hozzá!

preload preload preload