nov 14

Folytatás! Az elmélkedésünk alapján felvetődik a kérdés, hogy hol és hogyan ellenőrizhetjük weboldalunk vagy a tudakolt oldal PageRank értékét? Saját elemzéseink során a Netmester Honlap Optimalizáló Rendszer használatával készítünk webes gyorsanalízist. Ez annyit jelent, hogy a NOS123 analízis aloldalával bármely weboldal optimalizálás szempontjából jelentős részlete elemezhető. (A NOS123.hu jobb felső részén található!) Vegyük példaként a Tudakozó oldalát. Az analizáló oldal első adatrovatába írjuk be a weboldal címét, amely a www.tudakozo.hu vagy http://tudakozo.hu karaktersorral történhet. Ahhoz, hogy az elemzés teljeskörű legyen válasszunk egy kulcsszót, amelyről tudni szeretnénk, hogy a Google találati eredményei között a keresett fogalom hányadik helyen szerepel. Esetünkben válasszuk a "Tudakozó" szót. (Az analizálás indításához a saját e-mail cím megadása is szükséges!) Az ellenőrzés indítását követően néhány másodperc alatt az ellenőrző folyamat lefut, majd a bal oldali sávon kiválaszthatjuk, azt, hogy mire vagyunk kiváncsiak. Esetünkben az 1. és a 2. eredmények érdekesek, vagyis, hogy a "Tudakozó" szóra a Google az első két hely valamelyikére sorolja az analizált oldalt, és azt is megtudjuk, hogy a Tudakozó.hu oldalainak PageRank értéke 4-es. A tudakozó szóra adott találati eredmény megfelelő kereséssel ellenőrizhető.

Ezen elemzés során nem térünk ki, de a NOS – honlapoptimalizáló segítségével még a következőkre kapunk kiértékelést: – Domain ellenőrzés (.hu regisztráció) – Weboldal tartalmának elemzése (szöveg) – Kulcsszavak gyűjtése, elemzése – Title – ellenőrzés – Title – generátor – Meta-tag ellenőrzés – Meta-tag generátor – Címsorok elemzése (Headings) – Képek ellenőrzése (megnevezése, "alt") – Belső linkek ellenőrzése (élő, nem élő) – Google-helyezés elemzés, listázás (adott szóra) – PageRank vizsgálat – Oldal méretezése

Példáink alapján a Netmester – honlapanalizáló segítségünkre lehet, hogy felmérjük, – az adott területen mely oldalak számíthatnak értékesebbnek és számunkra hazsnosnak. Folyt.köv.!

seonyár2008

Szólj hozzá!

preload preload preload