nov 12

Érdekes, – mondhatni furcsa "keringőfelhívást" olvastunk a Tudakozó nyitóoldaláról felugró Pop-up ablakban:

"Az elmúlt hónapokban számos szerződéses partnerünk jelezte, hogy több internetes „tudakozós” cég a telefonon megkeresett cégeknek a tudakozo.hu weboldalát mutatja meg, mint saját oldalt. A másik variáció, mikor azt közlik telefonon artnereinkkel, hogy a Tudakozó.hu Kft. megszűnt és ők a jogutódok. Valamint a szerződés meghosszabbítása ügyében ezentúl velük kell tárgyalni. A megtévesztés ténye csak akkor kerül napvilágra, mikor a http://www.tudakozo.hu  kollégái felveszik az adott céggel a kapcsolatot. Akkor derül ki, hogy a szerződést nem a tudakozo.hu-t üzemeltető céggel kötötték meg. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a www.atudakozo.hu és a www.tudakozoplussz.hu nem azonos az általunk üzemeltetett http://www.tudakozo.hu  weboldallal. (…) Keressen rá az Ön által ismert keresőkben az adott cég paramétereire! Létező oldal-e? Szerepel-e az oldalon a tulajdonos cég? Vállalkozás adatai (cégnév, cím, telefonszám, adószám, cégjegyzékszám, stb). Mekkora az oldal látogatottsága? Ne mondjon igent csak azért, hogy időt spóroljon és minél előbb vége legyen a beszélgetésnek. Akkor sem, ha a "szolgáltatásért" kért összeg nem sok. (…)

Nos, érdekes felvetés! Járjunk utána! Nézzük első körben, hogy a Tudakozó szóra kiket találhatunk a Google-n? 1.270.000 találati oldal az eredmény, így időigényes munka az első "adag" elemezgetése… Egy kis utánajárással 35 különböző hazai weboldalt azonosíthatunk a "tudakozó" szolgáltatás alapján, melyeket ömlesztve megadunk:

www.tiptoptudakozo.hu www.aranyoldalak.hu www.atudakozo.hu www.magyartudakozo.hu www.kozuleti.com www.uzletitudakozo.hu www.telefonkonyv.hu www.cegexpo.hu www.mobiltudakozo.hu www.e-mailcimtudakozo.hu www.weblaptudakozo.hu www.telinformix.hu www.cegnyilvantarto.hu www.onlinetudakozo.hu www.197.eu www.magyarorszagitudakozo.hu www.tudakozopont.hu www.yellowphone.hu www.magyarinfo.hu www.emailtudakozo.hu www.internettudakozo.hu www.kereskedelmitudakozo.hu www.szakmaicegonline.hu www.eutudakozo.hu www.internettudakozo.info www.tudakozo.hu www.szakmaitudakozo.hu www.pannontudakozo.hu www.vallalkozoitudakozo.hu www.cylex-tudakozo.hu www.tudakozo.org www.webtelefonkonyv.hu www.belfolditudakozo.hu www.informaciocentrum.hu www.ceglinkek.hu

Első pihenőként itt álljunk meg egy kicsit, s gondolkodjunk el! Miért tesz közzé egy ilyen felhívást az egyik (leg)ismertebb szolgáltató? Folyt.köv.!

seonyár2008

5 hozzászólás to “Tudakozó.hu, avagy a hazai tudakozódás rejtelmei”

 1. […] Tudakozó szolgáltatásokról szóló íráunkban […]

 2. zoltee szerint:

  mester!
  pár dolog ami elkerülte figyelmed:
  1 a http://www.szakmaitudakozo.hu a telinformix.hu a telinet.hu a szakmai-tudakozo.hu ugyanoda visz
  2 ennek az oldalnak a telefon az erőssége (ugyanis telefonon is szolgáltat)
  3 fucsálom nem nézted hogy aki a ’80-as évek óta hirdeti magát és nincs telefon szolgáltatása az gáz nem ?? (Ráadásul 2006-ban regelte az oldalt)

  Javaslom máskor vagy nézz utánna jobban és írj hasonló lehúzós cikkeket
  vagy hívj fel párat pl.:első 3-5 és őket is kérdezd meg, illetve a teljesség igénye nélkül írsz akkor talán általánosságban tedd

  Ahogy én úgy te is levágod ezeket ha legalább néhány főoldalt megnyitsz

  elnézést az okvetetlenkedésért
  zoltee

 3. admin szerint:

  Kedves zoltee!

  Nem értem, mire célzol?
  1. Az elmélkedésem egy egyszerű okból indult, – nevezetesen, hogy nézzünk körbe, ki viseli a Tudakozó nevet, s ezekre milyen találat van a neten?
  2. Az általad említett cégeket nem említettem elmarasztaló hangnemben.
  3. Azért a 80-as években nem nagyon tudsz példát mondani, hogy valaki a hazai neten „nyomult volna” e témában! 🙂

  Ez a bejegyzés szerintem „nem húzott le” senkit sem, de ha érdekel a téma, itt http://www.blogsuli.hu/?cat=8 részletesebben is olvashatsz a cikk további elemzéseiről.

 4. admin szerint:

  Kedves Christi!

  Azért az Onlinemarketing.blog-on folyó beszélgetés kicsit másról szól! Persze minden mindennel összefüggésben van, de a nálunk folyó elemzgetés a keresőrobotok értékeit hasonlítja össze, s a webes ismertséget vizsgálja.
  A hivatkozott blogod pedig jó pár hónapja foglalkozik egy bejelentéssel, mely az érdeklődők hozzászólásai alapján még óvatos fogalmazással is jelzés értékű, és figyelemre méltó.

  A Blogsuli.hu tudakozós témaköre itt került összegyűjtésre: http://www.blogsuli.hu/?cat=8

Szólj hozzá!

preload preload preload