júl 01

A világon egyedülálló technikával, egyedi megoldással festett képek tekinthetőek meg a Kortárs Galéria és Kiállítóteremben. A Kő Ferenc alkotásaiból összegyűjtött tárlat izgalmas vizuális, intellektuális kalandot ígér a festőművészet világában. A kiállítás egyik látogatója a képek láttán megjegyezte: „Ez maga a 3D-ben festett csoda”. A művész alkotásaiból a nagyvilágban is csak 30-35 alkotás található, melyekből a pécsi közönség 16 alkotással ismerkedhet meg, melyek nagy része magánygyűjtők segítségével kerülhettek most Pécsre.

A kiállítás meghívójában a következőket olvashatjuk az alkotóról:

„Kő Ferenc festészetével szembesülve, azonnal hat ránk látványteremtő erejének döbbenetes szuggesztivitása, – szimultán módon festőtechnikájának finomsága, igényessége. 

A látvány meghökkentő változása ér bennünket, ha a nappali fényt felváltja a teljes sötétségben felkapcsolódó UV fény.  Ugyanazt a festményt, és mégis egy más művet látunk. Ebben a teljes sötétségben egy sajátos, fluoreszkáló, 3D hatású alkotást látunk egyazon hordozón, mint világosban. A két kép gondolatisága minden alkotásban összefügg!  

A festő elgondolkodtat, a valóság mögött mindig a mélyebb értelmet keresi. Képei összetett, egyetemes gondolatiságot, mély érzelmi és értelmi intelligenciát ábrázol. Munkáiban találkozik a reális és az irreális, a valószerűtlen, a mai és a múltbéli világ!” – A világ megismerésére hív minket a Pécsi Kortárs Galéria.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2010. július 20-ig, munkanapokon 10-18. hétvégén 10-13 óra között Pécsett, a Kortárs Galéria és Kiállítóteremben (Pécs, Ferencesek u. 5., Telefon: +36-20-924-2518)

Kő Ferenc az ArtPortál -on:  >>

4 hozzászólás to “Kortárs festészet: a 3D-ben festett csoda”

  1. A hétvégén 60-70 fős vendégcsapat járt Pécsett, a 42. Országos Vasutas Eszperantó Baráti Találkozó alkalmából. Több kis csoportot vezettem el a kiállításra, – s annak megtekintése után a vendégek mind beszámoltak élményeikről, a festészet, illetve a festő kifejezésmódjának rájuk gyakorolt „hatásáról”.
    Kő Ferenc festményeinek és a Kortárs Galériának megtekintését minden korosztály számára ajánlom. A látogatás ingyenes!

  2. A kiállítás nagyszerű volt ajánlom mindenkinek.

  3. Köszönjük a nagyon sok érdeklődő látogató figyelmét, és, hogy hírét vitték Kő Ferenc alkotásainak. A festmények magukért beszéltek, – és bízunk benne, hogy a látogatás eredményeképp mindenkinek sikerült kedvező benyomást és élményt magával vinnie.

  4. Elkészült a kortárs festmények, alkotások kedvelőit gyűjtögető Facebook oldal is, mely KORTÁRS GALÉRIA néven kereshető a közösségi oldalon.

Szólj hozzá!

preload preload preload