febr 15

Üzenetet kaptam, s ez alkalommal továbbítom. Pár karakter rögzítést megér a mobilunkban, – s sosem lehet tudni! – Bár kívánom, hogy ne legyen rá szükség!

Ez egy valóban értelmes kezdeményezés! Ha egyetértesz vele, kérlek, Te is továbbítsd ezt az üzenetet.

"A mentősök, tűzoltók stb. arra jöttek rá, hogy baleseteknél és más szerencsétlenségeknél, a szerencsétlenül járt személyeknél fellelhető a mobil telefon. A mentőakciónál azonban ők nem tudják, hogy a számtalan név közül kit értesítsenek hozzátartozóként a balesetről. Ezért olyan ajánlást tettek, hogy mindenki tegye be a mobiljába a szükség esetén értesítendő személy(-ek) nevét és számát. Ilyen esetekre jött létre az ICE (In Case of Emergency) nemzetközi pszeudonim. E név alatt bejegyezhetnénk azoknak a személyeknek a nevét és telefonszámát, akiket az ilyen esetekben értesíthetnek a mentők, tűzoltók, ill. a rendőrség. Amennyiben több személyt kívánnánk megadni, akkor ICE1, ICE2, ICE3 stb. pszeudonim alatt lehetne őket feltüntetni. Ez a megoldás egyszerű, nem kerül semmibe és hatékony lehet. Amennyiben érdemesnek találja, kérem továbbítsa ezt az e-mailt ismerőseinek, hogy egyre jobban elterjedjen. Határ Gábor mentőápoló (OKJ), OMSZ-KDR, Szfvár mentőtiszt hallgató, PTE-ETK, Pécs"

2 hozzászólás to “ICE (In Case of Emergency)”

  1. evenorbert szerint:

    A hívószámokat is jó lenne egységesíteni, úgy, mint az USA-ban van a 911. Akkor nem kellene 3-4 számot megjegyezni, hanem elég lenne egy is a sűrgős eseményekre.

    De ez az ICE, mindenképpen jó ötlet.

  2. Blogsuli szerint:

    Kedves EveNorbert!

    Erre a célra vezették be a 112 -t, ami a gyakorlatban mindhárom segélyszám elérésére alkalmas, sőt, – talán még a katasztrófavédelmet is kezeli…

Szólj hozzá!

preload preload preload