febr 15

Üzenetet kaptam, s ez alkalommal továbbítom. Pár karakter rögzítést megér a mobilunkban, – s sosem lehet tudni! – Bár kívánom, hogy ne legyen rá szükség!

Ez egy valóban értelmes kezdeményezés! Ha egyetértesz vele, kérlek, Te is továbbítsd ezt az üzenetet.

"A mentősök, tűzoltók stb. arra jöttek rá, hogy baleseteknél és más szerencsétlenségeknél, a szerencsétlenül járt személyeknél fellelhető a mobil telefon. A mentőakciónál azonban ők nem tudják, hogy a számtalan név közül kit értesítsenek hozzátartozóként a balesetről. Ezért olyan ajánlást tettek, hogy mindenki tegye be a mobiljába a szükség esetén értesítendő személy(-ek) nevét és számát. Ilyen esetekre jött létre az ICE (In Case of Emergency) nemzetközi pszeudonim. E név alatt bejegyezhetnénk azoknak a személyeknek a nevét és telefonszámát, akiket az ilyen esetekben értesíthetnek a mentők, tűzoltók, ill. a rendőrség. Amennyiben több személyt kívánnánk megadni, akkor ICE1, ICE2, ICE3 stb. pszeudonim alatt lehetne őket feltüntetni. Ez a megoldás egyszerű, nem kerül semmibe és hatékony lehet. Amennyiben érdemesnek találja, kérem továbbítsa ezt az e-mailt ismerőseinek, hogy egyre jobban elterjedjen. Határ Gábor mentőápoló (OKJ), OMSZ-KDR, Szfvár mentőtiszt hallgató, PTE-ETK, Pécs"

jún 23

Néhány napja Hősünk, – a mi Győzőnk –  találkozott egy régi barátjával. A szokásos udvariassági köröket követően rövid beszélgetéssel rátértek a mindennapok elemezgetésére, értékelésére. 
– Minden rendben? – Kérdezte az egyik 
– Majdnem.
– Hogy hogy?
– Éldegélünk.
– Mit értesz ez alatt, hogy éldegélünk?
– Éldegélünk, túlélünk,- amíg hagyják.
– Hagyják?
– Tudod, – amíg lehet!
– Miért, nincs munkád?
– Munkám még csak lenne, de nem hagyják.
– Nem hagyják?
– Tudod, ahhoz, hogy érvényesülni tudjak, sikeres lehessek, el kell kurvulnunk szakmailag.
– Na és?
– Rosszul érzem magam így, úgy érzem, itt nem tudok dolgozni, alkotni.
– Ne aggódj, nem Te kurvulsz el, hanem már rég kuplerájban élünk!

seonyár2008 

ápr 13

Kedves Barátom!

Köszönön Neked, ki gondoltál reám! Bizony ennek a bizonyos kenyérnek kb. a feléhez érkeztem, de szerencsémre még friss a cipó, fogyasztható, ropogós, s egyben van a másik fele is.

Gyors mérleget készítettem,- amely ilyenkor szokás, s egy gondolatban összefoglalva, hál' Istennek az első félidő nem volt dologtalan. Remélem a második "menetben" is mindig lesz mit ténykednem, s főként, hogy lesz. aki ezt értékeli is. Mit, remélem?! Biztos! Úgy legyen!     

… Kovács Kati egyik legszebb dala jutott eszembe (Demjén Ferenc, Lerch István):

Félig elköltöttem az életem,
És az élet lassan elkölt engem,
De ha mindig marad kit szeretnem,
Megnyugszik egy csúf világ bennem,
Lassan elcsitul a félelem,
Így legyen! 

* "Alcím": Weinreich László: Születésnapomra 

SeoNyár2008

febr 09

Hősünk minap autobusszal kívánt utazni, s így is tette. A közeli buszmegállóban és a realitás talaján állva, egy pár hete kiépített csilli-villi ketyere megszólalt. Még 1 perc, s az XYZ számú autóbusz megérkezik, az előző megállót már elhagyta. S lám, már látni is a jármű elejét, s már itt is van.
Ez igen! Szolgálunk, s jövünk rendelkezésére! Hősünk nem egy busszal járó fajta, így bérletet is ritkán vált. Éppen ezért, – mivel a rendet és rendszert tiszteli, nevezhetnénk tudatos fogyasztó fajtának. Az első ajtón szállt fel, hogy jegyet válthasson. Előkészítette az éppen elégséges aprót, majd jegyet kért a gépkocsivezetőtől. És válasz nélkül nem maradt vásárlása: – Miért nem a buszmegállóban lévő újságosnál váltotta meg jegyét? Tudja, hogy majd 25-%al olcsóbb!  
Ilyen nincs! Ilyen nincs, és mégis van! – gondolta. Mégis mozog a szolgáltatói állóvíz? Van még, ki a vevőt ilyetén módon tiszteli?
Hát van!

tovább »

dec 05

Hamarosan új rovatot indítunk, melynek szerkesztője hősünk, Hős Győző, – illetve maga az élet lesz.

Hogy kicsoda Hős Győző? Hát nem ismeritek? Éppen ez az… Lehetne bármelyikünk, akivel nap mint nap fura, mondhatni lehetetlen dolgok történnek. De hősünk nem hagyja magát, s leGyőzi a kihívásokat. Már-már annyi furcsasággal, lehetőséggel szembesül, hogy nem tudni, mi a hétköznapi élete, s mi a kihívás. Vagy az élet maga kihívás?

Hajrá, Győzi!
Ne hagyd magad!

seonyár2008 

preload preload preload