Júl 27

… Hát, vége lett ennek a seoversenynek is. Szép volt, jó volt… Írhatnám, írhatnánk, – de azért valami mégsem tökéletes ebben a seonyár2008-ban. Jó ideig gondolkodtam, hogy véleményt írjak-e, de úgy látom, nem sok értelme vitatkozni egy kiíráson, aminek szabályai menet közben változnak, alakulnak. Talán a jövőre nézve hasznos elgondolkodni azon, hogy a hazai seo-élet kinőtte magát annyira, hogy talán kategóriák is létrehozhatóak.
Pl.: Nem mindegy, hogy bloggal, vagy oldallal indul valaki, vagy valós tartalommal, vagy éppen smafu szöveggel, de az is megér egy elmélkedést, hogy az URL-ben szerepel-e a seonyár2008 szó, vagy csak a tartalomban… stb. De ez legyen a seoelemzések dolga.

Tudom, ez mind technikai kérdés, de a sportban sem közönbös, hogy hányan és milyen kenuban eveznek, kik ülnek a fogaton, vagy milyen távon és technikával úsznak.
  
No mindegy. A lényeg, hogy ez is lezárult, s bizony érdekesnek és hasznosnak is bizonyult. Jó csapat jött össze, igen ügyes versenyzőkkel, s minden elsimerés az élmezőny helyezettjeinek. Nomeg nekünk sem kellett és kell szégyenkeznünk, a Netmester Produkció is kitett magáért! 🙂

A magunk részéről köszönet minden segítőnek, s egy kis öntömjénezésként jelezzük, hogy bizony azok közül, akik valós tartalommal versenyeztek, s nem taktikáztak a domain és az url szerepével, a Blogsuli bizony igen előkelő helyen szerepelt. Az ismert seonyár2008 versenyoldalunk az összesítésben kb. a 20. hely körül végzett, viszont AZOK KÖZÖTT, AKIK VALÓS TARTALOMMAL VERSENYEZTEK ÉS AZ URL-BEN NEM SZEREPELT A VERSENYSZÓ, AZOK KÖZÖTT BIZONY AZ ELSŐK LETTÜNK. Sajnos a kategóriák hiányában és az összesített lista dokumentálásának hiányában ez már csak magunknak fontos.

… és egy külön köszönet El Lobonak, Bognár Lacinak, aki a végsőkig szurkolt és segített. Kösz!

Seonyár2008 kiírás, eredmények

jún 30

Bizony, bizony!

1 nagyot kell már csak aludnunk, s minden kiderül. Ma azért még egy kicsit hallgattunk a "nagyokra", s elcsíptük susmusukat, hogy az a gond a Blogsuli versenyoldalával, hogy kevés benne a seonyár2008 szócska használata.
Hát ezen ne múljon! 🙂 Last minute akcióban azonnal diszítősorokat varázsoltunk pár aloldalunkra, így már a verseny kulcsszavának előfordulása sem lehet akadály. Vagy mégis? Holnap kiderül!


SEOnyár2008
seonyár2008 SEONYÁR2008 seonyár2008 seonyár2008

jún 29

Elsősorban az interneten megvalósulandó webes projektek, de rendezvények (szakmai és általános), látványosságok és villámcsődületek megvalósításához keresünk gyakornokokat.
A gyakornoki lehetőség az oktatási intézmény előírásai figyelembevételével vagy helyben vagy távmunkában végezhető. A lehetőség elsősorban nem kompenzálódik bérjuttatással, viszont sikeres és valóban megvalósítható ötletek esetén közös projekt lehetséges. 

Jelentkezés: netmester<kukac>netmester.hu e-mail címen.

seoNYÁR2008

Taggek:
jún 28

Hősünk a tegnapi egész éjszakás esőzést, jégverést, villámlást és dörgéssorozatot követően végre, úgy hajnali 5-re ismét elszenderedett. Valami csengetés-félére riadt, majd visszaaludt. – Á, dehogy! Az nem lehet. – gondolta.  De lám, a csengő másodszorra is megcsörrent, s mire kibotorkált, – a gaz csengető már alábbszaladt a földszint felé. Nos, gondolta, utánaigyekszik. A fiú, aki tettét elkövette,- már az alagsori pince legalsó lépcsőjén guggolt, s ötödmagával merte az égi áldást. Mert az bizony jött. Jött, ahogy kell,- vagy inkább, ahogy nem kell.

Történt ugyanis, hogy a pince, vagy alagsor, mint ahogy lenni szokott,- kissé a föld felszíne alatt leledzik, s bizony az utcai esőelvezetőt a sok tucadszori bejelentés után sem tisztította senki. Sőt, a  napokban a ház mellett folyó felújítási munkálatok igyekezetében az ereszcsatornát is sikerült a rendíthetetlen munkahévben betemetni földdel. Így az áldás két helyről támadt.
Ezek után a pincében, ahol a "gaz" csengőbetyár családjával lakott, a víz majdhogynem úgy öntötte ki őket, mint azokat a bizonyos ürgéket szokták, – konyhájukat, lakásuk egy részét, és gondosan őrzött kis tárgyaikat részben víz borította. Így már érthető, ha mindenkit mozgósítani szerettek volna, aki a víztelenítésben segítségükre lehet.  A csengőkommandó azonban kudarcba fulladt, s a négyemeletes társasház lakótársai és háztársai a szolidarotás csöppnyi jelét sem mutatták a pince lakóival kapcsolatban, így az alagsori szükséglakók és hősünk maradt a vízzel való küzdelemre.

Kit érdekel már a hajnalai ébresztő? – gondolta, s pár másodperc alatt munkába állt, s merték, merték, nomeg hordták és hordták a vizet. Amíg számolni lehetett, az úgy 60-70 vödörrel lehett. De kár volt számolni, mert a munka befejeztével jegyezte meg az egyik fiú, hogy hajnalban egyszer már ezt kimerték, csak újra jött az égi áldás.

Kedves rendíthetetlen földmunkás, ki eresz- és esőcsatornákat tömítesz EKF-lapátoddal, az EKF-projekt és az EKF-kultúra jegyében! Kérlek, legközelebb lapádtodat és vödrödet hagyd a munkád helyszínén, hogy legalább ezzel segíthesd a kármentést, – nomeg a felesleges munkát! De ha teheted, nézz bele a csőbe, mielőtt befeded, hogy látszik-e az alagút vége? – Mert így nem jutunk sosem a végére.

Seonyár2008 -i esőzés 

Taggek:
jún 28

A verseny véghajrájában ma kiesett az egyik legnagyobb linktámogató, a Netlexikon. Eddig nem sikerült kinyomozni, mi a hiba oka, de remélem nagyon rövid időn belül visszaáll a pár nappal ezelőtti helyzet, mert az éppen aktuális ellenőrzés alapján (site:netlexikon.hu) 28.900 találatot ad a Google a Netlexikon aloldalaként. S ez már nem (lenne) semmi, viszont most ciki, sőt kínos!

Pedig a Seonyár2008 címszóra két találatot is ad maga a lexikon.

2008.06.29. 13:46 Kiegészítés:
A Google most adta ki 12. helyre a SEONYÁR2008 versenyoldalunkat. Érdekes! Az elmúlt pár napban a 10-29 helyen össze-vissza ugrálunk,- de reméljük elsején délben szintén ugrik egy ilyen szépet az oldal a seonyár2008 lostán.    

SEONYÁR2008 : Seonyár2008 a Seonyár2008 Produkciótól!

SEOnyár2008 seonyár2008 seonyár2008 seonyár2008 SEONYÁR2008 

Taggek:
jún 26

Új pályázó és versenyző jelent meg a Netlexikon.hu oldalával, a mai napon a seonyár2008 seonyár2008 szócikkel. A teszt célja a duplált címszó szereplésének "kóstolgatása". A Netlexikon korábban már a SeoNyár2008 kifejezésre jelentetett meg egy szócikket, s érdekes, hogy a Google bizony megtalálta azokat az odalakat, amelyekben a netlexikon.hu alatt előfordul a SEONYÁR2008.  

Pár nap, s ez is kiderül, hogy érdemes-e duplikálni a szavakat? 

Tovább a Blogsulira: SeoNyár2008

seonyár2008 seonyár2008 SEONYÁR2008 SEOnyár2008 seonyár2008 

jún 25

Csapszéky Csöpi a magyar limerik irodalom ismert alakja a Seonyár2008 résztvevőinek – és tán másoknak – eként mesél a limerickről (limerikről).  

„A limerick szigorúan körülhatárolt, szabatos és pontos versforma. Külső formája az ötsoros vers. Az első és második sor 10-10 vagy 11-11 szótag és a két sor rímel egymásra. A harmadik és negyedik sor ugyancsak összerímel, de rövidebb; rendszerint 7-7 vagy 9-9 szótag. Az utolsó, ötödik sor ugyanolyan hosszú, mint az első kettő és rímel rájuk. Ugyanilyen határozott és elkerülhetetlen a költemény belső felosztása. Az első két sor bemutatja a költemény szereplőjét – esetleg a két szereplőt – a harmadik és negyedik sor összefoglalja a cselekményt, az utolsó, ötödik sor pedig a meglepő, humoros vagy szatirikus, lehetőleg teljesen váratlan csattanóval szolgál.” (Faludy György) Hozzá kell – sajnos – tennem, a mai magyar költészet művelői – esetenként szerénységemmel egyetemben – hőseik pimasz szemérmetlensége mintájára nyelvet öltenek a szigorú forma egyik szabályára, nevezetesen a sorok szótagszámára.

A 10-10 esetenként éppen csak 8-8, a 11-11 pedig 12-12, a 7-7 meg van, hogy 6-6-ra rövidül. Arra azonban ügyelnek, hogy a hosszú-hosszú, rövid-rövid, hosszú sorviszony rendben legyen, az a-a-b-b-a rímképlet is megmaradjon; a tartalom pedig végképp, amúgy limerickesen szókimondó, elmés, csattanós, édes női ajkakra mosolyt csaljon, férfikörben vad röhögést fakasszon. Bocsássuk hát meg kilengéseiket, derüljünk sokszor kisded, koravén-gyermeteg, ám szívderítő bolondságaikon!

Álljon itt példaként egy limerick a Seonyár2008 számára!

Seonyár2008

Végre itt a seonyár2008,
elfeledteti a kánikula-polc-
   ot mára imitt-amott.
   Szeózzunk nyáron legott!

Éljen a várt seonyár2008!

SeoNyár2008

jún 25

Igen szép kis élmezőny alakult ki a verseny utolsó napjaira. A SEONYÁR2008 kifejezésre optimalizálók között. A verseny napi – és hivatalos – aktuális állása elérhető a SeoNyár2008 tabellán.

seonyár2008

 

jún 24

A Google a mai nap 15.15-kor a Seonyár2008 kifejezésre oldalunkat az első 10 közé sorolta!

Részlet a SEONYÁR2008 találati listájából, amolyan SMS formában.

A(z) "seonyár2008" kifejezés 110. találata az összes, kb. 744 000 találatból.

Blogsuli.hu » seonyár2008

A Seonyár2008 szót és a versenyoldalunkra mutató linket az Infocsoport oldalai is megjelenítik. Igaz, hogy értékelhető tartalom még nics az említett
www.blogsuli.hu/?cat=36 – 37k – Tárolt változatHasonló oldalak

SeoNyár2008

SEOnyár2008 seonyár2008 SEONYÁR2008 seonyár2008 seonyár2008

jún 23

Néhány napja Hősünk, – a mi Győzőnk –  találkozott egy régi barátjával. A szokásos udvariassági köröket követően rövid beszélgetéssel rátértek a mindennapok elemezgetésére, értékelésére. 
– Minden rendben? – Kérdezte az egyik 
– Majdnem.
– Hogy hogy?
– Éldegélünk.
– Mit értesz ez alatt, hogy éldegélünk?
– Éldegélünk, túlélünk,- amíg hagyják.
– Hagyják?
– Tudod, – amíg lehet!
– Miért, nincs munkád?
– Munkám még csak lenne, de nem hagyják.
– Nem hagyják?
– Tudod, ahhoz, hogy érvényesülni tudjak, sikeres lehessek, el kell kurvulnunk szakmailag.
– Na és?
– Rosszul érzem magam így, úgy érzem, itt nem tudok dolgozni, alkotni.
– Ne aggódj, nem Te kurvulsz el, hanem már rég kuplerájban élünk!

seonyár2008 

preload preload preload