dec 30

Megbízás alapján egy már meglévő weboldal az Iwinex Kft. www.iwinex.hu oldalának keresőoptimalizálásához kezdtünk. A kezdeti lelkesedésünk nem hozott gyors eredményt, de mára elkezdődött, elindult "valami". Nézzük sorjában a történteket. 

Megrendelőnk egy kész webes dizájnt adott át, meglévő szerkezettel és flash elemekkel
tűzdelten, valamint igen pofás képi elemekkel fűszerezve. Arculat szempontjából kivánni
sem lehet szebbet! A főmenüket követve esetenként újabb aloldalak jelennek meg rész-
letezve a tartalmat, a termékkínálatot. Megbízónk az adott állományokon túl megadott
tucatnyi magyar és angol fogalmat, melyre optimalizálni kivánta oldalát.

Előzmény megjegyzés:
Az optimalizálás és az alábbi elemzés a 2007. november 16-i állapotot mutatja!  

A Google és a Yahoo is az Iwinex-et, mint céget azonosítja a www.iwinex.hu -val, – vagyis első találatként maga a cég oldalát kapjuk eredményül.  Ez nem is nagyon kérdéses, viszont azért fontos, hogy megállapítsuk, –  magával a domainnel, illetve az oldallal van a gond, vagy a tartalmat lenne jó gyúrni, átszervezni.
A PolyMeta egy metakereső, amelynek inkább az elemzései az érdekesek, s 4 aloldalt megtalál a iwinex.hu alatt, tehát elviekben bejárható az oldal, vagy annak egy része. 

:: Az optimalizálás  elemzésének folytatása itt: >>

De nézzük a Google adatait: Az iwinex.hu -ra hivatkozó weboldala száma 94., vagyis 94 oldalon szerepel ez a karaktersor, hogy www.iwinex.hu.  Önkritikaként megjegyezhető: nagyon "ciki", hogy ezzel párhuzamosan a weblapra mutató linkek száma 1 azaz egy!  Vagyis nagyon kicsi az esély, hogy a robotok vissza-vissza térjenek, s így új löketet kapjon az oldal, vagy észrevegyenek bármilyen frissítést, vagy azt, hogy a közvetlen aloldalra mutatna pár link. Ezen segíteni úgy lehet, ha az együttműködő partnerek a http://www.iwinex.hu, a http://iwinex.hu vagy www.iwinex.hu linket teszik ki bármely hivatkozási alappal,- legyen az szöveges, vagy képi.

Az iwinex.hu alatt 9 oldalt talál meg a keresőrobot, s igazán ezek tartalmában tud ketesni. Vagyis: a létező weboldal alatt található aloldalak közül mindössze ennyit. Ez a magyar és az angol oldalakat is magában foglalja.
Ez már felfogható az optimalizálást végző felelősségének, így javítottunk a szerkezeten – , de ha meg is találja az oldalt (és aloldalakat) a keresőrobot,- az előzőek alapján kell majd erősítő, és megerősítő hivatkozás. Így a 9 megtalált aloldal száma vélhetően növekedni fog, s a későbbi oldalfrissítések és bővítések alapján is az új oldalak indexálásra kerülhetnek.

Pagerank (a weboldal érték elemzése) alapján:
Az iwinex.hu weboldal jelenlegi PageRank értéke 1-es, ami nem épp a legjobb. Ez az érték sok tényezőből tevődött (tevődik) össze, például: a kimenő,- tehát a weboldalról mutató linkek számától, a bejövő,- vagyis a weboldalra mutató linkektől, az aloldalak számától, a frissítések gyakoriságától… stb. – bár ez utóbbi már nem éppen fontos, de a tartalom nagysága, a szöveg sokszínűsége annál inkább. (!) Az első elemzés alapján (lásd korábban) egyetlen bejövő link mutat az elemzett oldalra, tehát ha erre rá tudunk erősíteni,növelni tudjunk az oldalra hivatkozó linkek számát akkor idővel javulhat az oldal megítélése a keresőkben. A PageRank érteket nehezen bírhatjuk emelekedésre. Eltarthat akár fél évig is, amíg 1 értéket javul, ezért addig más eszközöket kell alkalmazni.

A korábban a megbízó által átadott szavak és kifejezések alapján átnéztük, hogy mit sikerült elérnünk. Azt hiszem nem érdemes mellébeszélnünk, így az elvárthoz képest bár rosszul állunk, megkeressük az okát, s, hogy lehet-e javítani?

(Az elemzést hamarosan folytatjuk! Fenti adatok lezárva: 2007.11.16.)

Kiegészítés: (2008.01.06.)
A Google.hu a www.iwinex.hu alatt 34 aloldalt talál, azonban érdekes, hogy a http://iwinex.hu alatt még mindig csak 10-et indexelt.

seonyár2008

2 hozzászólás to “Norbi rúd, túródesszert, és egyéb nyalánkságok”

  1. Bognár László szerint:

    BUÉK a Netmesternek, legkedvesebb konkurensem minden dolgozójának, barátainak, le- és felmenőinek – és neked külön is Laci!

  2. Mélylink szerint:

    Bizony ma már mélylinkek kialakítására is ügylenünk kell! 😉

Szólj hozzá!

preload preload preload