nov 02

Karácsonyi , Mikulás, Krampusz képeslapok…

Üdvözlet a Mikulástól…

Weinreich László
7633 Pécs, Páfrány u. 1.

Taggek:
nov 26

A Pécsi Mikulás évről évre vendégségbe hívja munkatársait, hogy a Mikulásünnep előtt megbeszéljék a mikulásipari dolgok aktuális alakulását.Így történt ez idén is. Éppen ma adott otthont a Mikulásvár a Mecseki Mikulás Találkozónak, s a számos szakmai érdeklődő igen komoly kérdések megvitatását tűzte ki célul, s délutánra túl is lettek a Mikulás-szakmát érintő kihívások megvitatásán.

Szóba került többek között:
– az idei jósági index alakulása,
– az ajándékozási szezon megszervezése,
– a gyerekektől érkező levelek feldolgozása és megválaszolása (MikulásLevél),
– feltöltötték a csillámpor és szaloncukor készleteket, sor került
– a „Mikulás Vár” elnevezésű eseménysorozat és
– a Cipősdoboz Akció ismertetésére.

A gyerekek Mikulást megelőző naptól 3 héten át majdnem minden nap találkozhatnak a Mecseki Mikulással Pécsett a Mikulásvárnak helyet biztosító SweetHome Lakberendezési Üzletben (Blogsuli: Az üzlet címe törölve!).


A Mikulásvár ötletgazdája: Netmester Produkció

Pécsi Mikulás:
Pécsi Mikulás, Mikulásblog
Pécsi Mikulás
Pécsi Mikulás Facebook oldal


 

Taggek:
okt 25

A Pécsi, Mecseki Mikulás közösségi oldala elérhető a Facebookon a Mikulásvár – Mikulás – ra keresve.
Közvetlen link: Mikulás Pécs

A közösségi oldalon az ünnephez közeledve folyamatosan friss hírekkel, eseményekkel jelenik meg a Mikulás, a Manók, és számos karácsonyváró kezdeményezés!

Ho-ho-ho-hó!

*<:-)=

Pécsi Mikulás:
Pécsi Mikulás, Mikulásblog
Pécsi Mikulás

Taggek:
dec 15

Gyere 2009. december 19-én 19.00 órára Pécsett a Kórház térre, a Patika előtti "kockákhoz" (Végülis karácsonyi csomagok is lehetnének!:-) ! Hozz magaddal néhány csillagszórót, s a csengettyűk hangjára gyújtsd meg a csillagszóród, és várd a varázslatot! A szikrányi együttünneplés, a karácsonyi varázslat és a téli csillagvárás így Téged is megérinthet,- függetlenül attól, hogy mai, – vagy régvolt gyermek vagy! Kérünk légy Te is karácsonytündér, s add tovább ezt a hírt! Mecseki Mikulás MikulásVár *<:-)= & <<<— & ***— KARI(tatív) Akciócsoport Háttérinfo: 06-30-INFOTEL, 06-30-4636835

Taggek:
aug 17

A Népszabadság Online-on találtunk egy cikket Mikulások nyári találkozója címmel, mely egy koppenhágai rendezvényről szólt. A cikk kapcsán korábbi Mikulás írásainkat vizsgáltuk, keresőoptimalizálás szempontból.

Így nyár vége fele a Mikulás+Pécs szókapcsolatra a Google stabilan az első helyen adja korábbi írásunk mentett anyagát. Ez azért lényeges, mert a 2008-as Mikulás-szezonra a Blogsuli meglepetéssel készül, de ennek előkészületeiről később adunk hírt.

Pécsi Mikulás:
Pécsi Mikulás, Mikulásblog
Pécsi Mikulás
Pécsi Mikulás Facebook oldal

dec 21

Ma éjféltől szabad Magyország határainak és zöldhatárainak nagy része, abban a tekintetben, hogy a Schengen-i egyezmény alapján azok az EU belső határaként értelmezendőek, így az azokon történő áthaladás minden ellenőrzés nélkül lehetséges.

Fantasztikus és szép karácsonyi ajándék!

Lenne bár napfény mindig… 

Hányszor szorongtunk a határokhoz közelítve, hogy azokon mikor és milyen indokkal nem engednek át, vagy a vélt ellenségtől hazatérvén vajon mit találnak meg a néhány tábla csokoládé közül a határőrök, – nem beszélve a rengeteg zaklatástól, és főként azokról, akik vagy a hivatalos, vagy éppen a zöld határhoz közelítve, – vagy az utolsó métereken sebesültek vagy vesztették életüket. A falak, a láncok, a kerítések most itt leborultak! Karácsony közeledik, s ez alkalommal végre teljesen szabad a közlekedés a határ másik oldalán élő rokonainkhoz ismerőseinkhez.

Szép nap ez a mai, s talán az egyik legszebb karácsonyi vers részlete jut eszünkbe: "Szép dolog ez!… Így kell csinálni Minden karácsony-éjszakán…" .

s mivel ezek a határszakaszok (is) talán épp az egykori szocalista blokk miatt voltak ily' elzártak, így egy másik, – gyermek dal is eszünkbe juthat, – a maga egyszerűségével:

Kék színű ég, rőt napkorong –
ez volt a kisfiú rajzán.
Kész volt a kép, s műve alá
írta a rajzlapra rá:

Lenne bár napfény mindig
Lenne bár kék ég mindig
Lenne bár anyu mindig
S bárcsak én is lennék…

seonyár2008

dec 18

Édes történetre emlékeztetett az idei Mikulás-képek nézegetése. Az egyik képen tanúsága szerint a pécsi Hunyadi-szobor tövében Mikulás-találkozónak lehettünk tanúi.

Mikulás találkozó - Pécs

A történet a következő:
A Mikulás-rendezvény alkalmával a Széchenyi téren ténykedő Mikulás(unk) látván, hogy két másik Mikulás a térhez közeledik, intett feléjük azzal, hogy „Kollégák, gyertek ide!”…

S a piros csuhások közeledtével folytatódott a párbeszéd:
– Szevasztok kollégák!
– Szervusz Mikulás bácsi!
– Hát Ti? Ki etet benneteket, hogy ilyen soványak vagytok?
– Hát, így sikerült, – növésben vagyunk.
– Mi járatban erre?
– Dolgozgatunk, dolgozgatunk.
… s folytatódott a bájos csevegés, miközben a járókelők arra lettek figyelmesek, hogy bizony valami történik itt, a helyi kis mikro Mikulás-találkozón.

A beszélgetés közben, megeredt a nyelvük kis vendégeinknek, s a mi Mikulásunk faggatására elmondták, főállásban a PTE BTK (vagy TTK?) hallgatói, s előző este gondoltak egy merészet. – A TESCO-ban vásároltak 4-5 kg szaloncukrot, a Mikulás ruha adott volt, így tanulás helyett, elbliccelve az előadások hallgatását ezen a napon kis küldetésként az utcát járva, a járókelőknek osztogatják szaloncukrukat, mosolyt csalva azok arcára.

Kollégák! Elismerésül Karácsony közeledtével egy kis dalrészletet ajánlunk:

” Minden nap örömnap, táncolnak a fák.
Nézz csak az égre fel, minden ünnepel.
Ha a szív add és kap, egy – két jó barát oly könnyen Rád talál,
ez csak Rajtad áll.
Nyújtsd a két kezedet,
kell egy kis szeretet, és a szív szabad lesz, mint a madár.
Arany por hull köréd, felragyog a sötét ahol még sosem fénylett napsugár.
Milyen szép a Világ ! Mennyi szín, mennyi vágy !
Ez a Föld olyan, mint egy nagy család,
csak egy kis szeretet, nyújtsd a két kezedet,
Jöjj velünk, s vár reánk sok jó barát. „

Bradányi Iván: Kölyök (musical)

Megjegyzés:
Kérjük,- ha a két diák elérhetőségéről, személyéről háttér információt tud valaki, segítsen, – s továbbítsa hírünket részükre, vagy adja meg a Mikulások elérhetőségét.
Segítségüket köszönjük!

Pécsi Mikulás:
Pécsi Mikulás, Mikulásblog
Pécsi Mikulás
Pécsi Mikulás Facebook oldal

 

Taggek:
dec 18

A pécsi december 6-i ajándékosztásról képriport összeállítást kaptunk, melyet közzéteszünk.
A pécsi igazi Mikulás írás elérhető a linken.

pecs-mikulas-11.jpg

pecs-mikulas-5.jpg

Fotó: Pécsi Rendezvényszervező Kht.

tovább »

Taggek:
dec 06

Nos, ez alkalommal nem a Mikulást vagy a Télapót, mint személyt szeretnénk középpontba állítani, hanem azt a gondolatiságot, amit a Mikulás-nap jelenthet.

Néhány pécsi vállalkozás, a QX-Impex Kft, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., a Netmester Produkció és az Pécsi Rendezvényszervező Kht. összefogásával közel 450 kisgyermek kapott ajándékcsomagot a Mikulástól. Az ötlet még a pécsi Art-Study Kiállításon merült fel, ahol néhány kiállító,- nomeg a kiállításszervező egy kiemelt és talán a későbbiekben is folytatható Mikulás rendezvényt vázolt. Az ötletet tett követte, s pár nap alatt megszerveződött az a mikro-kampány, amely eredményeként ma Pécs központjában, a Széchenyi téren, az éppen díszítés alatt álló Mindenki Karácsonyfája árnyékában megvalósult az ajándékozás. Az ajándékok célcsoportja elsődlegesen a hátrányos helyzetű, illetve a fogyatékkal élő gyerekek voltak, – de szinte minden kis vendégnek sikerület ajándékot osztani a felajánlások számának köszönhetően.

Mikulás Pécsett

 

Fotó: Hardi András – Forrás: PécsiNapilap képgalériája
(További képek: ott!)

Ami viszont egyáltalán nem szokványos, hogy a támogatók segítségük megemlítését nem kérték, – a cél érdekében ezt szívesen – s önzetlenül tették.

A közel 4 órás ajándékosztási kavalkádban a kicsik műsorral, énekekkel, versekkel kedveskedtek a Mikulásnak, aki igyekezetüket minden esetben kis ajándékkal viszonozta.

Lám, nem is olyan nehéz egy kis összefogást elérni a köz érdekében.

A témához kapcsolódó írások:
A PécsiNapilap képes beszámolója 2007.12.06.
A PécsiNapilap írása 2007.12.06.

Pécsi Mikulás:
Pécsi Mikulás, Mikulásblog
Pécsi Mikulás
Pécsi Mikulás Facebook oldal

Taggek:
nov 24

Elsétálltam ma a korábban ajánlott pécsi Sweet Home Lakberendezési Boltba. Édes, aranyos, bájos, mesebeli, fantasztikus… No ez nem a reklám helye, egyszerűen bűbájosak a kis tárgyak, dekorációk, kiegészítők, – s igazi kis karácsonyi hangulatom lett az üzletbelső láttán. (Már elő is szedtem a karácsonyi CD-ket, s hallgatom! 🙂  )

Pár képet közreadok, talán másnak is megjön hangulata, – s kitartés, – erős 4 hét, s itt a Karácsony!

 Sweet Home Karácsony

Folytatás! >>

tovább »

Taggek:
preload preload preload