nov 13

Folytatás! Nézzük át, miért is érdekes ennyire a webes tudakozók piaca?Maguk a szolgáltatók általában egyszerű kis céges adatbázist működtetnek, jó esetben a náluk hirdetők weboldalára mutató linkkel.  Így valójában egy online telefonkönyvet hoznak létre – nevezzük online tudakozónak -, amelyek többé-kevésbé a megszokott telefonkönyv-adatokat tartalmazzák.Kérdezhetjük, hogy akkor mi az üzlet az online tudakozó piacon? – A hirdetők, vagy az adatbázisban szereplők hirdetési díjat fizetnek, melynek összege a saját bevallásuk szerint is jelentősen eltérő, így az óvatlan hirdető, akár sokszorosan fizethet feleslegesen. De akkor hogyan tudhatjuk meg, hogy hol érdemes hirdetnünk? – Elsőként azt tisztázzuk, hogy kell-e hirdetnünk, s a weboldalak hatására jöhetnek-e látogatók oldalainkra. Első benyomásként a tudakozók weboldalait nézhetjük át, hogy mely szolgáltató megnyerő, illetve nyújt igényes, minőségi szolgáltatást. Ez általában szubjektiv vélemény, így a hirdető megítélésére bízható. Vannak azonban olyan mutatók, eredmények,  az eddigi  működésre utaló adatok, amelyek sokban segíthetik döntésünket. A weboldalak általános értékelésére alakították ki a PageRank értéket, amely egy 10-es skála alapján viszonyítja az oldalat különböző szempontok alapján. A hazai weboldalaknál a 3-as érték általános, míg a 4-es, 5-ös jónak, igen jónak számít.   Összehasonlításként megadjuk a 2007. szeptember-október között gyűjtőtt PageRank értékek alakulását a tudakozó-oldalaknál. (A PageRankjelentőségének elemzése a Bognár Stúdió oldalán: http://www.bognarstudio.hu/blog/archives/category/pagerank/)

PageRank értékek : (az ellenőrzések a http://domain.hu formán történtek!)

www.tiptoptudakozo.hu  (5)      www.aranyoldalak.hu  ( 5) www.tudakozo.hu  (4) www.atudakozo.hu  (4) www.magyartudakozo.hu  (4) www.kozuleti.com  (4) www.uzletitudakozo.hu  (4) www.telefonkonyv.hu    (4) www.cegexpo.hu   (4) www.mobiltudakozo.hu (3) www.e-mailcimtudakozo.hu (3) www.weblaptudakozo.hu (3) www.telinformix.hu   (3) www.cegnyilvantarto.hu (3) www.onlinetudakozo.hu   (3)   www.197.eu   (3)               www.magyarorszagitudakozo.hu (3)  www.tudakozopont.hu   (3) www.yellowphone.hu   (3) www.magyarinfo.hu   (3) www.emailtudakozo.hu  (3) www.internettudakozo.hu   (2) www.kereskedelmitudakozo.hu (2) www.szakmaicegonline.hu   (2)   www.eutudakozo.hu   (1) www.internettudakozo.info  (1) www.szakmaitudakozo.hu   (0) www.pannontudakozo.hu  (0) www.vallalkozoitudakozo.hu  (0) www.cylex-tudakozo.hu   (0) www.tudakozo.org  (0) www.webtelefonkonyv.hu (0) www.belfolditudakozo.hu   (0) www.informaciocentrum.hu  (0) www.ceglinkek.hu   (0)

Első viszonyítása alapként tehát érdemes a fenti értékeket figyelembe venni tudakozós hirdetési döntéseink előkészítésekor. Folyt.köv.!

seonyár2008

1 hozzászólás to “Tudakozó.hu, avagy a hazai tudakozódás rejtelmei 2.”

  1. […] Korábbi írásunkban ígértük, hogy időnként ellenőrizzük az egyes tudakozó-kifejezésekkel összefüggő weboldalak PageRank értékét. A mai vizsgálat értékeit megadjuk, s feltüntetjük a 2007. november 13-hoz képest történt változást. Az értekés a korábbi elemzéssel azonosan a http://www.domain.hu PageRank értékét vizsgálta! […]

Szólj hozzá!

preload preload preload